Cum sa uiti cand nu vrei sa uiti de tine


“Timpul le vindeca pe toate”auzim din toate partile, „Asteapta, o sa vezi ca o sa fie mult mai usor cu timpul, o sa se vindece si nu o sa mai doara asa de tare”. Dar nimeni nu iti spune ca „dureaza o vesnicie sa te gasesti pe tine si doar o secunda sa te pierzi”. Nimeni nu iti spune „Uita ce te-a ranit in trecut, dar nu uita niciodata ce te-a invatat asta” pentru ca nu multi au puterea sa retraiasca fiecare amintire dureroasa si sa invete sa le evite pe viitor.

Deseori in viata uitam lucrurile de care ar trebui sa ne amintim si ne amintim de lucrurile pe care ar trebui sa le uitam. Uitam ca nu intotdeauna am fost noi vinovati sau nu intotdeauna au fost ceilalti vinovati. Uitam ca Dumnezeu ne-a facut sufletul ca un burete, nu poate absorbi mai multa suferinta decat este capabil, restul trece pe langa fara sa il transforme. Uitam ca trebuie sa avem grija la ceea ce spunem, pentru ca odata spuse, ele vor putea fi doar iertate, si nu uitate. Uitam ca suntem suma experientelor, sentimentelor, gandurilor si a deciziilor pe care le luam si trebuie sa avem grija sa le luam pe acelea care ne asigura evolutia, si nu distrugerea.

Uitam ca daca inca mai credem in magie, o vom gasi. Am uitat de unde am plecat si ce am facut ca sa ajungem aici si credem ca suntem singuri in aceasta viata si doar pentru noi trebuie sa luptam. Si credem ca fericirea noastra nu depinde de a nimanui altcuiva si ca nu conteaza cand se intampla asta.

Am uitat ca suntem facuti pentru a uita tocmai ca sa nu ne uitam pe noi.

Am renuntat la cavalerul in armura si cu cioc pentru un Julien Sorel in haine de gala, spunandu-si poezia si incercand sa vanda ceva cu zambetul lui. Cateodata trebuie sa uiti ce a trecut, sa apreciezi ce inca mai ai si sa astepti cu nerabdare ce va veni. Şi poate atunci nu va mai durea tăcerea solitară a paşilor mei.

Deci cum sa uiti cand nu vrei sa uiti de tine? Parerea mea e ca nu trebuie sa uiti, caci cu fiecare lucru pe care il uiti, pierzi ceva din tine…

Anunțuri

Despre Intelesuri Separate

Un gentleman gandeste ce vrea si spune ce trebuie.
Acest articol a fost publicat în Ganduri razlete. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s