Despre sex, cu asterix


Imagine

„Femeile au nevoie de un motiv sa faca sex. Barbatii doar de o camera” – Billy Crystal

Avantajul de a fi burlac e ca te poti angaja in discutii lejere despre sex, care, in orice alt context, ar fi fost ipotetice sau doar putin exploatate. Sexul e o moneda de schimb, asa a fost intotdeauna, numai ca difera ce poti cumpara cu el de la o perioada la alta.

Femeile il folosesc ca premiu, iar barbatii au fost educati de secole intregi cum sa si-l insuseasca cat mai repede. Si asta duce la dezamagiri si frustrari de ambele parti: zile intregi de intrebari ca de ce nu a sunat sau cu ce a gresit sau cum a fost atat de fraiera sa nu vada, sau poate zile intregi de asteptare sa castigi un premiu care acum se gaseste la orice magazin de profil sau vandut pe sub mana mult mai repede si cu „no strings attached”.

Iesim la intalniri, ne cunoastem unul cu altul, radem unul cu (sau de) altul, ne simtim bine impreuna, dar gandul ca e prea devreme se infiripa in 90% din cazuri. Barbatii au nevoie de cateva secunde sa isi dea seama daca ar face sex cu o femeie; femeile au nevoie de un motiv bine intemeiat, au nevoie sa simta ceva, sa se simta confortabil cu persoana aceea, sa il cunoasca mai bine, sa stie ca e disponibil pentru mai mult. Si tocmai aici e paradoxul: barbatii sunt antrenati sa zica si sa faca orice ca sa intre in „gratiile” unei femei, si unii sunt ai naibii de buni sa ascunda asta chiar si dupa.

Nu ar fi mai bine ca sexul sa nu mai fie premiu sau moneda de schimb, si sa fie baza de la care se porneste intr o relatie? Barbatii ar fi ei insisi pentru prima data in viata lor in prima saptamana de relatie, avand in vedere ca nu trebuie sa se mai ascunda. Femeile ar castiga timp si pierde frustrari, putand sa constientizeze mai din timp daca barbatul de langa ele e ceea ce cauta.

Cele mai faine lucruri in viata sunt un cognac inainte si o tigare dupa… de ce intarziem un inevitabil, doar pentru ca e un checklist ce trebuie indeplinit inainte de a trage fermoarul?

Ne plangem unii de altii pentru ca noi cerem lucruri diferite sexului opus si le oferim mult mai tarziu decat ii sunt asteptarile. Nu ar trebui sa jucam jocul asta de leapsa pe furate, chinuindu-ne sa pastram partenerul, in loc sa-l jucam pentru a-l castiga?

„Sexul este o conversatie dusa la bun sfarsit prin alte mijloace” (Peter Ustinov)

Anunțuri

Despre Intelesuri Separate

Un gentleman gandeste ce vrea si spune ce trebuie.
Acest articol a fost publicat în Ganduri razlete. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s